BLOGS

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021

Blog 2 BeiMei-Eten


Alweer 9 maanden geleden schreef ik mijn eerste blog. In de tussentijd is er natuurlijk veel gebeurd. Ik heb veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en veel vrienden zijn even binnen komen wippen in het Handelshuys. Dat ik nu alweer 9 maanden verder ben…? Wat is de tijd toch snel gegaan.

Soms vond ik het wel lastig hoor, want hoe bereik je een grote groep mensen die vers eten willen komen afhalen? En de ene week is het drukker dan de andere week, maar waar ligt dat dan aan? Nog steeds vind ik het een leuke zoektocht. De social media mag ik uit handen geven aan mijn dochter Layla en in de keuken krijg ik heel veel hulp van mijn zus Thea en man Rob. Hebben jullie de Robz'nbroodjes al geproefd of de lekkere pindarotsjes en roomtruffels die mijn zus Thea maakt? De samenwerking met de collega's van KOM is heel natuurlijk verlopen. Alsof we elkaar al jaaaaren kennen. Het voelt heel vertrouwd en hebben veel lol. Waar kun je nou met je collega's de sirtaki dansen aan het einde van de dag? Nou.... in onze keuken dus! Maar als ik het soms lastig heb, omdat het wat rustiger is dan bieden ze een luisterend oor. Op vrijdagavond drinken we samen iets lekkers op het weekend en bespreken we de week. Heel waardevol. Door de drukte in de keuken hebben we besloten om er samen een stuk bij te huren. De ruimte waar Groen bezorgen eerst zat (naast onze keuken) wordt sinds vorige week gebruikt door KOM. Het idee is dat we beide kanten gaan gebruiken als balie. Zo kunnen mensen van buitenaf en van binnen hun gerechten ophalen. Zo hebben we wat meer ruimte om allebei tegelijkertijd te koken. Er is de afgelopen weken flink geklust. Susan van KOM en Layla hebben alles geschilderd. Mijn man heeft met twee vrienden een wand geplaatst en een balie. Thea en Tom hebben alles behangen. De aankleding heeft Susan geregeld en de schoonmaak hebben we samen gedaan. Het is prachtig geworden! KOM. je gauw BeiMei-Eten? P.s: gelukkig zijn we van de mondkapjes af!Bijgewerkt op: 10 nov. 2020

Starten tijdens de corona is een vraag die mij geregeld gesteld is de afgelopen weken. En ja dat is zeker spannend, maar het kan ook mogelijkheden bieden. Al enige tijd ben ik op zoek naar een passende plek. Lange tijd dacht ik na over de weekmarkt in Uden, maar ook heb ik meerdere malen gezocht naar een foodtruck. Toch was dat niet wat ik zocht. Een tijdje terug kreeg ik te horen dat er een plek vrij kwam in de keuken van het Handelshuys in Uden. Het Handelshuys is een creatieve werkplek waar makers zaken doen. Mensen die graag met de hand werken en creatief bezig zijn. Daar voel ik mij wel bij passen, op mijn manier, met verse ingrediënten en eigen recepten. Sommige kennen mij van R&R catering. Dit heb ik 15 jaar aan huis gedaan, samen met manlief en af en toe wat extra hulp van kinderen en vrienden. Het was tijd voor een nieuwe start, niet meer vanuit huis en een andere naam. Bei Mei is ontstaan..... Ik ben bij deze naam gekomen na het bezoeken van een vriendin. Daar zag ik een vuilniswagen voorbij komen met een rare naam, een naam waar ik over na moest denken. 'Bij mij' zat al langer in mijn hoofd, maar dat was hem nog niet. BeiMei wel, want daar moeten mensen over na denken. Mijn dochter en zoon zeiden: "Ja, mam, dat is 'm". Iedereen kan altijd aanschuiven bij jou. Als we een feestje geven, weten vrienden en familie dat zij van te voren niet hoeven te eten, want er is altijd genoeg. Dus.... kom je BeiMei eten? Je bent altijd welkom!


Al mijn hele leven ben ik op zoek naar verse producten. Mijn producten koop ik niet op een plek, daar ben ik te eigenwijs en eigenzinnig voor, want als het mij niet smaakt, sta ik er niet achter. Vroeger liet mijn oma mij vlees halen op twee verschillende plekken. Toen dacht ik waarom? Nu snap ik haar wel. Het gaat om de smaak en de beleving. Ik ga natuurlijk niet verklappen waar ik het vandaan haal, maar het is met veel liefde uitgekozen.


Omdat het Corona is heb ik besloten om te werken met een kleine kaart. Zo hoop ik iedereen te kunnen vangen. Ik geloof er in dat er nog aanpassingen gaan komen in mijn menu-kaart, maar voor nu start ik op deze manier.

Bedrijfsinfo

't Handelshuys

Udenseweg 2,

5405 PA Uden

Informatie

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via de mail, social media pf telefoon. 

OPEN: woensdag t/m zaterdag 11:30-18:30